18 Jan 2011

NOH CERMIN DIRI DULU LA WOI...
abu nu'man18 Jan 2011 0 Komentar

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar menyifatkan tindakan Exco kerajaan Selangor Ronnie Liu yang mengarahkan agar larangan orang Islam bekerja di premis menjual arak ditarik balik sebagai tidak menghormati undang-undang.


Noh berkata ini kerana larangan yang dikeluarkan MPSJ tersebut berdasarkan Seksyen 18(2) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 dan tidak bertentangan dengan mana-mana undang-undang lain.

“Yang keduanya kalau semua orang nak bertindak macam DAP nak campur tangan dalam soal-soal agama orang lain maka dia akan menimbulkan suasana yang tidak harmonis,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Noh berkata sewajarnya Liu membiarkan soal membabitkan umat Islam itu ditangani oleh pihak yang bertanggungjawab terhadap agama Islam.

Beliau diminta mengulas mengenai tindakan Liu yang juga Exco Perumahan dan Kerajaan tempatan yang mengarahkan MSPJ menarik balik larangan itu atas alasan mahukan penelitian semula selain kerajaan negeri tidak dimaklumkan mengenainya.

Noh juga menegaskan penguatkuasaan yang dilaksana MPSJ itu mendapat sokongan penuh Barisan Nasional (BN) negeri.
“Kita nak tengok pendirian PAS adakah mereka juga akan tunduk kehendak DAP ataupun mereka akan bertegas meyokong penuh tindakan MPSJ,” kata Noh.

Difahamkan larangan ini perlu dipatuhi oleh pemilik pusat hiburan yang menjual arak sebelum lesen mereka diperbaharui oleh MPSJ.

... bila la UMNO laknatullah nak adakan enekmen melarang umat Islam kerja di premis yang melibatkan arak???...
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.