7 Jan 2011

MOHON SEBARAN... PTPTN LAHANAT ADALAH 'ALONG'
abu nu'man7 Jan 2011 3 Komentar


... celaka punye PTPTN... rupenya PTPTN adalah lebih kejam daripada along yang ada sekarang... dengan kos pentadbiran sebanyak 3% yang dikenakan itu menunjukkan mereka lebih kejam daripada along... kerana kos pentadbiran itu akan berterusan sehingga bila-bila selagi mana kita tidak menyelesaikan pinjaman lahanat tersebut... sejahat-jahat Along ada juga 'interest' yang kita tau berapa yang nak kena byr...

Bayangkan kalau kos pentadbiran RM40 sebulan dan korg bayar RM50 sebulan (kadar minimum yang 'dibenarkan' oleh PTPTN)... maka korang akan bayar PTPTN tue sampai mampos le jawabnya... sebab korg byr kos pentadbiran lahanat tue tanpa mengurangkan baki PTPTN....  kalu beli rumah pun RM25k bayar RM50... so nampaklah jugak jumlah yang nak kene bayar... dan kalu lambat bayar hanya 'penalty' dlm berapa ringgit sangat dikenakan... tapi PTPTN ... kita tak tau berapa jumlah sebenar yang kan kita bayar melainkan kita byk duit dan boleh bayar 'seketul'... tapi kalu bayar ansuran maka jawabnya kene bayar sampai 'mampos'...


Korg boleh call PTPTN 03-2080 4455 dan tanya apa itu kos pentadbiran dan cara perlaksanaannya... memang sial!!!!
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

3 ulasan:

  1. salam tuan. ko org Parti ISLAM Satu Malaysia. tak baik la ckp mcm ni...sial la apa la! org PAS memang suka sumpah menyumpah ek? anak aku pun dpt ptptn jugak tapi takde la mcm gitu. baru dpt penyata dia bgtau jmlh seluruhnya (+3%) 17k perlu dijelas dlmasa 120 bln...ok la tak beban sgt! kenapa masa mohon dulu tak kaji dulu pasal riba ni?

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. itu kalu dapat settle tempoh 10 tahun... kalu rezeki Allah tak berapa sgt... tak ke letih nak bayor kos depa samapai umur anak tue tua... tak ke naya... bayar along pun tau habis gak...

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.