13 Jan 2011

Masjid Diruntuhkan,Muslimin India Bangkit Menentang
Pejuang Muda13 Jan 2011 0 Komentar


Ratusan umat Islam di New Delhi menentang sekeras kerasnya pemerintah India kerana merobohkan masjid di kota itu.Mereka terpaksa menentang polis secara fizikal ketika perobohan dilakukan,pada hari semalam (Rabu,12/1).

Masjid Noor,merupakan masjid yang diimarahkan oleh majoriti penduduk Islam yang tinggal di Nizamuddin,di kota India itu.Menurut pihak berkuasa,masjid itu didirikan di atas tanah kerajaan dan dibina secara haram.

Polis telah menggunakan kekerasan ketika muslimin datang membantah perobohan masjid tersebut.Polis telah melepaskan gas pemedih mata untuk menghalau mereka pergi.

Ini merupakan satu lagi penindasan terhadap rumah ibadat umat Islam di India,setelah beberapa bulan lepas Masjid Babri telah diberikan sebahagiannya ke atas penganut Hindu atas alasan tanah kelahiran Dewa Ram.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.