8 Dis 2010

WAJARKAH ZETI TOKOH MA'AL HIJRAH???
abu nu'man8 Dis 2010 2 Komentar

WAJARKAH TAN SRI DR ZETI AKHTAR AZIZ dipilih sebagai tokoh Ma'al Hijrah? Gabenor Bank Negara, Zeti Akhtar diumumkan sebagai penerima Anugerah Tokoh Maal Hijrah bagi tahun 1432H. Ia diumumkan pada majlis sambutan Ma'al Hijrah 1432H/2010 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya semalam.


Ahh...pelik, Maal Hijrah adalah berkaitan dengan Islam, tentu kesempurnaan Islam yang ingin ditonjolkan. Betul, Zeti seorang tokoh yang perlu diketengahkan tetapi cacatnya seorang Tokoh Maal Hijrah yang dipilih, auratnya terdedah. Di manakah sempurnanya Islam kalau begitu, janganlah hanya melihat ke satu arah sahaja, Islam itu merangkumi seluruh kehidupan. Kalau tokoh yang terdedah auratnya dipilih, peliklah nampaknya.

Jadi ketokohan Zeti perlu dihargai, jadi pilihlah pada masa yang lain, pada acara lain, Tokoh Tahun Baru pun boleh. Ahh...pening! Malaysia macam-macam pun boleh.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. ada desas desus kata family Prof Ungku Aziz nih..praktis islam yang agak berlainan...tolong check...ishhh

    BalasPadam
  2. memang tak wajar YANG WAJAR adalah Kahalifah omar Lim Gun eng yang roobohkan masjid , kuil kat penang

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.