30 Dis 2010

Mantan Presiden Didakwa Atas Kesalahan Merogol
Pejuang Muda30 Dis 2010 0 Komentar


Sebuah pengadilan Israel telah menghukum mantan Presiden Moshe Katsav pada dua tuduhan perkosaan. Katsav akan menghadapi minimal empat tahun penjara.

Hukuman ini menandakan klimaks dari kes yang telah berjalan lebih dari empat setengah tahun dan menjadi yang pertama di Israel dimana seorang warga biasa menggugat dengan tuduhan paling serius yang pernah dilontarkan terhadap seorang pegawai awam Israel.

Katsav, kini berusia 65 tahun, juga menghadapi tuduhan kejahatan seks yang melibatkan dua mantan pekerja lainnya. Sebuah keputusan tentang dakwaan-dakwaan ini diharapkan akan diputuskan juga dalam beberapa hari mendatang.

Tuduhan ini cukup menggoncang negara dengan menggambarkan seseorang yang seharusnya menjadi cermin moral Israel justeru menjadi predator yang memaksa para pekerja wanitanya.

Katsav mengundurkan diri pada tahun 2007 dan digantikan oleh Shimon Peres.
In Category : ,
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.