16 Nov 2010

SIDANG DUN KEDAH : TV3, RTM, BERITA HARIAN UTUSAN X BOLEH BUAT LIPUTAN
abu nu'man16 Nov 2010 2 Komentar

TV3, RTM, Berita Harian serta jurugambar Utusan tidak dibenarkan membuat liputan sepanjang sesi perbahasan belanjawan selama tiga hari bermula semalam.


Timbalan Speaker, Ahmad Izzat mempertahankan tindakan kerajaan negeri Kedah kerana mendakwa media melakukan pembohongan dan fitnah terhadap kerajaan negeri seperti yang terjadi dalam isu bantuan mangsa banjir baru-baru ini.

"Kita sudah bagi ruang kebebasan kepada media khususnya arus perdana termasuk mempertahankan tindakan kami menangani isu banjir.

"Namun mereka terus memutarbelitkan isu tersebut dan memfitnah kerajaan negeri," katanya.

"Tindakan sebegini bukan bermakna kita sekat kebebasan media. Kita tidak halang semua. Kita cuma nak elak media menyalahguna dan memanipulasi kerajaan negeri.

So UMNgOk takleh nak kate PR menyekat kebebasan media sebabnya situasi sama turut terjadi dalam persidangan DUN Perak yang lalu apabila petugas media khususnya pembangkang tidak dibenarkan membuat liputan sejak ‘rampasan kuasa’ berlaku di negeri itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. DEK TAKOT LUDAH KELANGIT MASOK KELELANGIT KENA HANTAM OH STAT AZIZAN PASAI KEBEBASAN KENA LAH JUGA MENGALAH NOOO..YES RTM YES TV3 YES UTUSANG YES YES YES

    BalasPadam
  2. bodoh mana ni...dungu betul kau..

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.