8 Nov 2010

RUPENYA HANYA ORG ASLI ADE KESEDARAN...90% MENGUNDI....
abu nu'man8 Nov 2010 0 Komentar

PKK Galas sudah melabuhkan tirainya... Tahniah kepada calon SPM BN atas kemenangan. Sebagai PAS beberapa aspek perlu dilihat dengan lebih teliti antaranya pertambahan undi kepada UMNO secara mendadak iaitu hampir 75.1% di kawasan daerah mengundi orang asli. Kita kene ingat, peratusan keluar mengundi untuk orang asli hanya diketahui setelah peti undi tersebut tiba di pusat penjumlahan undi. Sebabnya alasan SPR begitu mudah, bahawa kawasan tersebut tidak dapat dihubungi kerana ketiadaan talian telefon.

Selain itu,kecurigaan mengenai jumlah keluar mengundi di kawasan tersebut juga perlu dilihat kembali. Rentetan daripada perkara ini sebelum ini,pihak Pas telah membantah pengiraan undi di pusat penjumlahan undi sedangkan ianya boleh dibuat secara kelaziman di tempat pembuangan undi itu sendiri.Malah,tiada wakil parti yang berada di dalam helikopter tersebut memungkin pelbagai manipulasi undi boleh berlaku.Peratusan mengundi di Sungai Ber contohnya menyaksikan bilangan keluar mengundi adalah rapat kepada 90% keluar mengundi di daerah pengundian tersebut.

Berikut adalah jumlah keluar mengundi di enam daerah mengundi orang asli:

Masih ada masa untuk kerajaan Pas Kelantan membaiki kelemahan dalam pentadbiran terutamanya dalam soal penerangan.Galas adalah contoh terbaik bagaimana tanpa penerangan yang menyeluruh,pengundi non-partisan mudah dipengaruhi hasutan lawan.

Apapun,ingatlah bahawa kita hanya mampu merancang,dan Allahlah yang menjadi sebaik-baik perancang. Dan perancangan Allah telah mentakdirkan bahawa ABDUL AZIZ YUSOF adalah Yang Berhormat bagi N45 Galas
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.