9 Nov 2010

(PANAS) PEMIMPIN MCA HINA ISLAM
abu nu'man9 Nov 2010 0 Komentar

Dilaporkan bahawa bekas ADUN MCA Subang Jaya, Lee Hwa Beng telah menulis dalam Twitternya bahawa negara Islam seperti dicanangkan oleh PAS akan mengharamkan semua agama.
Katanya, "Sebagai penganut Kristian, kita seharusnya takut akan negara Islam daripada perkara yang lain. Mengapa DAP menolong PAS mencapai tujuan itu." soal Lee kepada penyokong DAP dalam laman sosial itu.

Bekas ADUN itu menambahkan kejahilannya dengan menyatakan bahawa agama selain Islam tidak akan diberi tolak ansur di bawah negara Islam tersebut, sambil menambah undang-undang Islam akan dilaksanakan terhadap orang bukan Islam.

Atas alasan itu, Lee menulis di Twitternya dengan mengatakan "Salah satu Perintah Tuhan ialah menentang negara Islam." Dia menambah dengan menegaskan bahawa UMNO tidak berhasrat menubuhkan negara Islam seperti yang diimpikan oleh PAS.

Apabila menyedari keceluparan tulisannya, Lee dengan pantas menyatakan bahawa kenyataan itu merupakan pendapat peribadinya. Dia menegaskan bahawa "Saya tidak pernah mengatakan bahawa saya menentang Islam. Malah saya menerima Islam sebagai agama rasmi negara ini."

Tulisan bekas ADUN MCA ini jelas merupakan suatu hasutan untuk memecahbelahkan antara penganut Kristian dengan Islam yang selama ini hidup harmoni di negara ini.Kenyataan bahawa Tuhan memerintahkan orang Kristian menentang negara Islam juga suatu penyelewengan yang boleh menimbulkan kekeliruan dalam kalangan penganut agama itu.
P/s: Bayangkan jika kenyataan ini dibuat oleh pemimpin DAP, saya berani potong jari, sudah bergema pelbagai kutukan dan desakan agar pemimpin itu memohon maaf dan sebagainya. Sudah pasti jalan raya di sekitar tanah air dibanjiri oleh ahli UMCO dan NGO sekepala dengan mereka.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.