9 Nov 2010

APAKAH WUJUD BAYANG-BAYANG UMNO DIBELAKANG MEREKA???
abu nu'man9 Nov 2010 0 Komentar

Dua calon merebut jawatan Timbalan Presiden PKR, Zaid Ibrahim dan Mustaffa Kamil Ayob (gambar) menggesa pimpinan tertinggi dan Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) membatalkan semua keputusan serta mengadakan pemilihan baru yang lebih adil dan telus.

Dalam sidang media di kediaman beliau di Tropicana dekat sini, Zaid berkata tindakan melepaskan semua jawatan serta protes yang dilakukan terhadap parti bukan disebabkan oleh undi yang tidak memihak kepada beliau.

"Saya sangkal tuduhan Dato Seri Anwar Ibrahim yang menuduh saya bertindak melepaskan semua jawatan dalam parti disebabkan saya kurang mendapat undi di Sabah.

"Saya telah membuat pelbagai aduan dan bantahan termasuk menghantar surat kepada JPP pada 5 Oktober lalu berhubung pelbagai kelemahan dan penyelewengan yang berlaku ketika pemilihan tetapi tiada satu pun tindakan di ambil.

"Bagaimana nak diteruskan pemilihan sedangkan segala kelemahan dan penyelewengan tidak diperbaiki malah dibiarkan berlaku secara berleluasa," kata Zaid.

Menurutnya, tindakan sesetengah pihak yang menganggap beliau cuba ‘menggagalkan’ proses pemilihan yang sedang berlangsung juga tidak benar.

"Saya sentiasa konsisten dalam menegur parti dan mana-mana pemimpin yang saya rasa tersasar dari perjuangan parti.

"Dalam isu ini bukan saya dan Mustaffa sahaja yang membantah malah ramai lagi calon-calon yang menyatakan sokongan terhadap kami membantah ketidakadilan dalam pemilihan dan mahukan pemilihan dibuat dalam situasi lebih adil.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.