14 Okt 2010

Satu Lagi Jaringan Sosial Buatan Muslim
Pejuang Muda14 Okt 2010 0 Komentar


Setelah 2 jaringan sosial milik umat Islam iaitu millatonline(Pakistan) dan nahnumuslim.com(Indonesia) berjaya dicipta dan diselenggarakan,kini saya menjumpai satu lagi milik umat Islam iaitu madina.com.

Ia merupakan alternatif kepada umat Islam untuk tidak terus menyokong Facebook buatan yahudi .Lebih-lebih lagi apabila Kempen Melukis Muhammad diperkenalkan di Facebook yang menyebabkan Facebook diharamkan di negara Pakistan.

Pengasasnya,Mustafa Patel mengatakan visi madina.com adalah untuk menyatukan umat Islam di seluruh dunia di dalam satu platform dengan semangat persaudaraan.Mustafa berharap ia dapat membuat satu suasana yang baik buat umat Islam di seluruh dunia.

Pada masa yang sama juga,Madina Foundation juga telah mencipta satu alternatif kepada wikipedia iaitu http://www.ilmpedia.com untuk menjawab maklumat-maklumat yang bersifat anti-Islam di wikipedia.Ilmpedia ini dibuat oleh orang-orang Islam sendiri dan akan disemak oleh ulama' di sana.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.