26 Okt 2010

Petisyen mansuhkan menara bagak 100 tingkat
chedet26 Okt 2010 0 Komentar

Anda sudah tandatangani petisyen menuntut dimansuhkan cadangan membina menara bagak 100 tingkat di kawsan berdekatan Stadium Merdeka di Kuala Lumpur? Kalau belum, sila tandatangani di sini.

Hari ini, memang mereka kata kosnya adalah RM5 bilion. Tetapi bagai biasa, kosnya dijangka mencanak hingga RM10 bilion. Macam-macamlah alasan depa nak merembat duit Permodalan Nasional Berhad (PNB). Konon duit rakyat yang melabur tak akan diusik sikit pun. Boleh percaya ka?

Anda tahu tak, kalau melalui tender terbuka, kos membuat sebuah politeknik ialah kira-kira RM100 juta manakala kos untuk membuat Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) pula kira-kira RM36 juta. Maknanya dengan RM5 bilion itu atau boleh buat 50 politeknik atau kira-kira 142 MRSM untuk kepentingan rakyat. Tolong bagi tau orang Galas mengenai perkara ini.

Persoalannya, kenapa mereka gian sangat nak rembat sebanyak-banyak duit rakyat dengan bertopengkan pelbagai projek bagak atau projek mega? Ingatlah, kalau berhutang pun, rakyat juga yang kena tanggung termasuk anak cucu kita yang tak tau apa-apa.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.