22 Okt 2010

LUCULAH MD ALWI NIE.... SIAPA TENTARA AHZAB SEBENARNYA???
abu nu'man22 Okt 2010 0 Komentar

Rasa nak pecah perut bila baca Utusan Meloya hari ini pasal artikel daripada ketua pembangkang Kelantan, Md Alwi Che Ahmad apabila mengatakan yang UMNgOk telah bina tamadun Islam (ikut cara depayang ada judi, arak, maksiat) 53 tahun dahulu tapi ada tentera ahzab (PAS le katenya) yang cube memerangi kerajaan Islam tue...
Minum air daun ketum Md Alwi gamaknya... semalam kau jugak dakwa PAS kelantan memperjuangkan Islam... dah tue UMNgOk la yang nak hancurkan Kerajaan Islam PAS yang telah dibina kira 20 tahun.... so sapa yang jadi tentera ahzab sebenarnya??? Saya petik:-

Jangan musnah kegemilangan Islam


(UM-22/10/2010) KUALA LUMPUR 21 Okt. – Usaha pakatan pembangkang untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) diterajui UMNO diumpamakan sebagai mengulangi sejarah Perang Ahzab apabila Nabi Muhammad SAW diperangi oleh satu pakatan diketuai musyrikin Quraisy.

Wakil Kelantan, Datuk Md. Alwi Che Ahmad berkata, peperangan itu berlaku apabila pakatan yang turut disertai oleh orang munafik dan Yahudi berusaha menghancurkan kerajaan Islam Madinah yang baru ditubuhkan oleh Rasulullah.

“Kita telah bina tamadun Islam begitu lama kira-kira 53 tahun daripada zaman Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj (Perdana Menteri pertama) dan diteruskan oleh Presiden UMNO (Datuk Seri Najib Tun Razak).
“Ia berdasarkan Piagam Madinah iaitu bersama-sama dengan bukan Islam untuk memerintah sebuah negara dengan Islam menjadi terasnya.

“Tetapi sekarang terdapat sebuah ‘ahzab’ atau pakatan di sebelah sana yang bertindak sama seperti pada zaman Rasulullah yang harus kita tewaskan,” katanya ketika membahaskan ucapan dasar Presiden pada Perhimpunan Agung UMNO Ke-61 di sini hari ini.

Dalam pada itu, Md. Alwi yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Ketereh menegaskan, orang Melayu tidak harus mempercayai dakwaan pakatan pembangkang bahawa mereka diketuai oleh orang Islam dan turut memperjuangkan agama itu.

“Pas sebenarnya adalah rakan kongsi ‘junior’, begitu juga Parti Keadilan Rakyat (PKR). Pakatan ini sebenarnya dipelopori oleh DAP yang mana bapanya ada di seberang sana iaitu PAP (People Action Party).

“Satu kemungkinan saya cuba hendak bayangkan kepada orang Melayu adalah sekiranya pakatan yang turut didokong pembelot dan pengkhianat Islam ini dibiarkan, mungkin satu masa nanti negara yang kita sayangi ini akan menjadi Malaysiapura,” ujarnya.

Tambah beliau, jika itu berlaku orang Melayu pasti akan terus ketinggalan dan ditindas kerana dasar yang bakal digunakan akan diimport dari negara seberang iaitu ‘sama rata dan sama rasa’.

“Bagi mengelak perkara ini daripada berlaku, orang Melayu perlu bersatu untuk menolak pakatan ini yang mahu memusnahkan kegemilangan Islam yang dipelopori UMNO,” katanya.

Tambah beliau, setiap ahli UMNO perlu sama-sama berdoa bagi memohon pertolongan Allah untuk menewaskan pakatan berkenaan sama seperti Rasulullah memohon pertolongan Allah ketika Perang Ahzab iaitu:

“Ya Allah, kerajaan Islam ini adalah kerajaan yang baru dan agama ini adalah agama yang baru. Tolonglah ya Allah, turunkan hikmah-Mu supaya kegemilangan tamadun Islam yang aku bina ini akan terus terpancar di muka bumi ini,” katanya. (cam ade yang tak kene je dengan doa tue...)

-UmNO pelopori Islam di Malaysia? Munafik betul orang yg bagi ucapan ni..bodoh piang! -
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.