25 Okt 2010

FILEM CUTI-CUTI CINTA AJAR BUDAK SEKOLAH BAHASA KOTOR
abu nu'man25 Okt 2010 0 Komentar

Nora : U kata muka I tak cantik?


Farid: Dahi jendol, dagu leper..tu apa tu..Nora : Haa?

Farid : Nasi lemak 50 sen.. (sambil menunjuk ke arah ***** Nora Danish)
 
Nora: Aaa..


Nasi lemak 50 sen...!!! Dialog yang sering disebut-sebut oleh budak-budak termasuk yang bersekolah rendah. Apakah nie yang kita ingin ajarkan kepada generasi kita... anak kita??? Apakah skrip tersebut wajar disebut ulang setipa kali promosi di TV??? Aku berani cakap dialog tersebut akan jadi mainan mereka mengutuk rakan-rakan sekelas (perempuan).


 
Hmm tak tahu sama ada ini skrip asal atau skrip spontan si Farid Kamil kepada Nora Danish. walau apapun pastinya ia mencermin gaya bahasa dan style percakapan sesetengah generasi muda masa kini.... dan itulah yang selalu dimain cakap oleh anak-anak kita... tak kira dimana pun hatta didalam kelas hari ini.Filem cuti-cuti cinta arahan Ahmad Idham yang mengenengahkan pelakon popular masa kini Farid Kamil yang akan berganding bahu dengan Nora Danish serta di perkuatkan dengan Zed Zaidi. Filem selama 86 minit ini akan mula ditayangkan di pawagam pada 21 Oktober 2010 nanti.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.