19 Okt 2010

2 IMAM ! TENGOK BALIK GAMBAR TOK GURU SOLAT.. JGN GADUH...
abu nu'man19 Okt 2010 0 Komentar

Ana rasa ini gambar yang menjadi pertelingkahan antara 'ana' dan 'under age' serta 'sudppwm' juga 'kkk' dalam chat box 2-3 hari lalu...
yang menjadi isunya adalah pasal apa ada 2 imam dalam satu surau tue...

ceritanya camni... Tok Guru berimamkan sahabat yang pakai baju meroon tue ... dan diikuti oleh sahabat-sahabat yang lain yang turut ingin bersolat sama bersama-sama dengan Tok Guru tetapi dalam tahiyyat akhir (masbuq la)..... sebab tue Tok Guru ke hadapan sedikit...

Kemudian ada sahabat lain  (3 orang 'tue') yang kelewatan apabila melihat imam duduk dalam tahiyyat akhir ... lalu membuat imam baru... so takde masalah dalam bab nie... dan tiada larangan pun ....

*dan sekiranya orang yang musaffir dibolehkan solat penuh (tamam) bagi 'meraikan' orang tempatan yang solat tamam... *serta dibolehkan orang yang musaffir untuk menunaikan solat qasar/jamak sesama mereka walaupun ada jemaah lain yang sedang solat ...

... pernah je ana tengok orang UMNO (yg baik sikit) solat jamak/ qasar sesama mereka sedangkan imam masjid tue sedang solat masa pilihanraya kecil kat Manik Urai... dan ana tak komen sebab faham dan yang penting ana bukan UMNgOk...

cuma UMNgOk je nak create isu 'BODO'....  nampak sangat jahilnya MEREKA... 

** camne ana tau... ana yang post gambar tue.... wakakakakaka


In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.