27 Sep 2010

PERKASA TERDESAK : AJAK PEMUDA PAS, PKR & UMNO BERUNDING.
abu nu'man27 Sep 2010 0 Komentar

ALOR SETAR, 26 Sept — Wira Perkasa Kedah hari ini mencadangkan supaya diadakan Rundingan Meja Bulat melibatkan Pemuda Umno, Pemuda Pas, Angkatan Muda Keadilan dan pertubuhan itu bagi membincangkan beberapa isu yang menyebabkan perpecahan Melayu.


Ketuanya Shaharol Niza Omar berkata tujuan rundingan itu diadakan bagi merungkai permasalahan dan pertelingkahan yang berlaku sejak akhir-akhir ini antara Perkasa dan parti-parti politik itu.

“Saya berharap apabila rundingan ini dibuat, semua parti politik berasaskan Melayu ini dapat membuang ego (masing-masing) demi melihat agama Islam, bangsa Melayu dan Raja-raja Melayu terus dihormati,” katanya kepada pemberita di sini.

Beliau berkata walaupun semua parti berbeza ideologi politik, tetapi beliau mengajak semua parti bersatu hati dalam tiga perkara asas itu iaitu agama Islam, bangsa Melayu dan Raja-raja Melayu.

“Apa yang dicadangkan nanti adalah pada akhir rundingan itu kita akan mendapat satu resolusi secara bersama berkenaan dengan agama Islam, hak-hak istimewa orang-orang Melayu dan Raja-raja Melayu,” katanya.

Katanya beliau mencadangkan supaya keempat-empat pertubuhan itu termasuk Wira Perkasa memberi penerangan secara ringkas berkenaan perlembagaan pertubuhan masing-masing yang menyentuh kepada ketiga-tiga asas itu.

“Ia bertujuan supaya masing-masing dapat memahami asas perjuangan dan dapat mengelakkan persengketaan pada masa hadapan yang akan merugikan nasib bangsa Melayu sendiri,” katanya.

“Saya harap pemuda bagi ketiga-tiga parti itu dapat memberi maklum balas terhadap cadangan ini dan apabila maklum balas positif diterima, saya akan menjemput ketua-ketua pemuda berbincang bagi mendapatkan tarikh yang sesuai untuk rundingan itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.