29 Sep 2010

Abu Bakar Baasyir Menasihati Ariel Peterpan Di Penjara
Pejuang Muda29 Sep 2010 1 Komentar


Vokalis kumpulan Indonesia, Nazriel Irham@Ariel kini sudah rajin mengerjakan solat lima waktu. Ini kerana dia selalu dinasihati oleh Ustaz Abu Bakar Baasyir di penjara. Ustaz Abu Bakar ditangkap anggota Detasemen Khusus 88 Antiteror Mabes Polri di daerah Banjar, Ciamis, Jawa Barat, pada 9 Ogos lepas atas dakwaan keganasan.

"Ustad Baasyir sering menasihati Ariel agar rajin shalat dan bertaubat," kata pembantu pribadi Abu Bakar Baasyir ,Hasyim Abdullah di Jakarta, Selasa (28/9).

Ustaz Abu Bakar ditempat ruang tahanan yang berhadapan dengan sel penyanyi tersebut.Ini menyebabkan mereka selalu berkomunikasi.Ustaz Abu Bakar mengetahui Ariel adalah penyanyi apabila diberitahu oleh tahanan yang lain.

Ariel didapati bersalah atas kesalahan mempunyai video porno bersama kekasihnya Luna Maya dan Cut Tari.Baasyir dan Ariel menjalani penahanan di Rutan Bareskrim Mabes Polri.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. mujur jugak masuk penjara... boleh gak belajar agama

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.