11 Ogo 2010

SELANGOR BAZIR RM2.7???
abu nu'man11 Ogo 2010 1 Komentar

Kerajaan Negeri Selangor hari ini mengagihkan peruntukan bernilai RM2.7 juta kepada semua sekolah agama di negeri itu bagi membaik pulih prasarana yang rosak dan daif di bawah program Permohonan Bantuan Pembangunan Fizikal Sekolah.


Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata bantuan fasa pertama itu merupakan sebahagian daripada peruntukan RM6 juta untuk Sekolah Agama Rakyat (SAR), Kelas Agama dan Fardhu Ain (KAFA) dan Kelas Agama dan Fardhu Ain Integrasi (KAFAI).

“Bagi fasa pertama, permohonan diterima dari Sekolah Agama Rakyat (SAR), Sekolah Rendah Agama (SRA), Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI), Kelas Agama dan Fardhu Ain (KAFA) dan Kelas Agama dan Fardhu Ain Intergrasi (KAFAI),” katanya kepada pemberita pada majlis penyerahan cek bantuan itu di Maahad Tarbiyah Islamiyah Al-Ansar, Kampung Asahan, Bestari Jaya di sini.

Beliau berkata kerajaan negeri menerima 238 permohonan untuk bantuan sejak permohonan fasa pertama program itu dibuka bermula Februari hingga 30 April lepas.

Abdul Khalid berkata daripada jumlah itu, hanya 136 permohonan SAR, KAFA dan KAFAI telah diluluskan dan layak untuk menerima bantuan dan menurutnya pada sepanjang tahun lepas sebanyak 114 buah sekolah agama menerima bantuan itu.

Beliau berkata permohonan bagi fasa kedua bantuan di bawah program itu dibuka bermula 22 Julai lepas sehingga 30 Sept ini.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

1 ulasan:

  1. SEKOLAH KIBLAH YG BARU PINDAH KE DENGKIL TU DAPAT TAK?....

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.