26 Jul 2010

NAMPAK SANGAT PERKASA 'EJEN UMNO'
abu nu'man26 Jul 2010 0 Komentar

Pertubuhan Pribumi Perkasa Negara (Perkasa) menggesa kerajaan menyiasat dakwaan Datuk Kalimullah Hassan bahawa pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu menggunakan bom C4 pada 2006 melibatkan Perdana Menteri Najib Tun Razak.


Ahli Majlis Tertinggi Perkasa, Zahid Mat Arip berkata, "dakwaan Kalimullah itu disiarkan oleh portal berita "The Malaysian Insider". Dakwaan ini berunsur fitnah bertujuan untuk menjatuhkan Najib."

“Kalimullah telah menyiarkan berita itu sebelum polis membuat penyelidikan terhadap kes berkenaan dan ini menyebabkan imej Najib tercalar.

“Saya yakin beliau mempunyai agenda tertentu untuk menjatuhkan Najib yang ketika itu menjawat Menteri Pertahanan,” katanya ketika dihubungi oleh Free Malaysia Today, hari ini.

Ujar beliau, "siasatan terhadap Kalimullah perlu dijalankan berdasarkan artikel-artikel yang disiarkan bertujuan untuk mengelirukan rakyat tentang kewibawaan seorang tokoh negara.

Menurutnya, Kalimullah bertindak demikian kerana ingin membantu pihak tertentu bagi mengalih pandangan umum supaya menyokong mereka.

Zahid turut mempertikaikan kontrak bernilai jutaan ringgit yang diberikan kepada syarikat milik Kalimullah oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

“Kontrak yang beliau perolehi daripada LHDN itu menimbulkan keraguan orang ramai dan LHDN harus menjelaskan perkara ini supaya tidak disalah anggap," terang beliau.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.