3 Okt 2007

Pendang banjir kali kedua
chedet3 Okt 2007 0 Komentar

Oleh: Kedah La Nie

--------------------------------------------------------------------------------
Pendang, 2 Oktober: Sejak petang semalam, Kedah dilanda angin ribut beserta hujan lebat yang membawa taburan hujan yang mencurah-curah sehingga beberapa kawasan rendah sekali lagi dilanda banjir. Antara kawasan yang awal mengalami banjir kali kedua ini adalah kawasan Pendang. Kawasan sekitar sungai Pendang telah melepasi paras bahaya dan ada diantara penghuni telah dipindahkan ke dewan sukan Banggul Besi.
Semasa saya membuat pemantauan pagi tadi terdapat 5 keluarga yang telah pun ditempatkan di pusat pemindahan tersebut, yang terdiri daripada 20 mangsa banjir ,mereka dari Kpg Batu Hampir, Sukamari, dan Banggul Besi serta satu keluarga di dewan org ramai Batu 16.


Hujan sekarang masih lagi turun dengan lebatnya dan ada diantara kawasan yang masih dinaiki air dan dijangka kemungkinan ramai lagi mangsa yang akan dipindahkan jika sekiranya hujan tidak berhenti .

Bantuan amat diperlukan untuk kali kedua ini kerana mereka yang tidak berpindah juga masih ramai yang terperangkap kerana putus hubungan dan mereka inilah yang biasanya diziarahi untuk diberi bantuan. Sebarang sumbangan boleh disalurkan kepada PAS Kedah, 020011010006747 BIMB atau Dr Mohd Hayati Othman BIMB 02011010015089 sms 0133363604.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.