BRAHIM DESAK SULTAN TARIK PINGAT KEBESARAN NIZAR MACAM DIA...

KUALA LUMPUR 30 Mei - PERKASA mendesak Bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Nizar Jamaluddin memohon maaf kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor kerana membuat pertuduhan yang tidak berasas berkaitan isu bidaan nombor pendaftaran Kenderaan Baginda tersebut.
 
 Ibrahim Ali berkata (yang telah menderhaka kepada Sultan Kelantan sehingga dilucut Pangkat kebesarannya), tindakan Nizar disifatkan sebagai biadap kerana membuat kenyataan secara terbuka menerusi laman sosial Twitter miliknya itu.
 
Lantaran itu, Ibrahim Ali turut menggesa Sultan Perak menarik semula pingat kebesaran yang telah diberikan kepada Nizar sewaktu memegang kuasa selaku Menteri Besar Negeri tersebut kerana tidak mempamerkan seorang Pemimpin yang menjadi contoh kepada masyarakat Melayu khasnya.
 
"Saya nak Nizar supaya mohon maaf bagi menarik balik secara terbuka pada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor kerana buat tuduhan melulu dan tak berasas. Saya mohon kepada Sultan Perak supaya tarik balik gelaran Datuk Seri yang dianugerah pada Nizar.
 
"Bukan sahaja mohon ampun tetapi pihak berkuasa juga perlu ambil tindakan sewajarnya kerana dia cuba nak merosakkan institusi raja," katanya pada sidang media selepas mesyuarat bulanan pertubuhan itu, petang tadi.
 
Turut hadir beberapa Pimpinan PERKASA termasuklah Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu Datuk Zulkifli Noordin.
..... Dia ingat Sultan Perak bodoh macam dia... dia sendiri derhaka pada Sultan Kelantan sebab tue YM Sultan tarik balik pingat kebesaran....

Ulasan

  1. Bukan semua yg ada pingat tu orang baik2......

    BalasPadam
  2. nak tarik, tariklah aku apa kesah. tak ada pingat anak bini aku pun tak kebulur jugak.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan Popular