PENJARA NAFI IMAM HOSLAN MENGISLAMKAN BANDUAN... TAPI SEBENARNYA...

Jabatan Penjara hari ini menafikan bahawa imam Hoslan Husin - yang dipenjarakan kerana membaling kasut ke arah panel hakim - berjaya mengislamkan dua banduan lain seperti didakwa isterinya semalam.
Ketua Unit Perhubungan Awam Jabatan Penjara Malaysia Supri Hashim berkata, salah seorang yang dilapor diislamkan sudah memeluk agama itu pada 2009.
"Manakala seorang lagi banduan sebenarnya dalam proses memeluk agama Islam yang mana akan diuruskan oleh jabatan agama Islam dalam masa terdekat," katanya.
Jabatan itu juga menegaskan hanya pegawai atau pembantu pegawai agama yang dibenarkan menjadi imam di surau dan menganjurkan program keagamaan dan bukannya banduan.
"Kemungkinan penama di atas (Hoslan) hanya menjadi imam di sel di mana dia di ditempatkan bersama beberapa banduan lain semasa mengerjakan sembahyang pada malam hari," kata Supri.
"Bagi tujuan keselamatan banduan tidak akan dikeluarkan dari sel mereka pada waktu malam. Oleh itu pada kebiasaannya semasa mengerjakan sembahyang berjemaah di dalam sel pada waktu tersebut banduan akan bergilir-gilir menjadi imam sesama mereka."
 
.... yang sebenarnya dia berjaya mengislamkan banduan islam yang telah lama meninggalkan ajaran islam.... termasuk warden penjara....

Ulasan

 1. kah kah kah!
  bila Imam Hosam keluar penjara nanti, para imam akan keluar beramai-ramai untuk merayakan seorang imam laki-laki, setelah begitu lama orang diimami para imam perempuan.

  BalasPadam
 2. haha komentar baris akhir tu yg berapi tahap cilipadi tu!

  -average joe-
  klakka-la.blogspot: BINATANG PELIHARAAN SAYA 5

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan Popular