MUKA BANGSAT UMNO PULAU PINANG KACAU HIMPUNAN HIJAU 2.0

Himpunan Hijau 2.0 di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade itu dicemari apabila kira-kira 50 orang, termasuk pemimpin tempatan dari Pemuda Umno dan kumpulan pendesak Melayu, PERKASA mengganggu acara yang dijalankan itu.

Ketika acara itu dimulakan pada jam 6 petang, kumpulan itu mula menjerit kepada orang ramai yang berhimpun secara aman itu dan memberi amaran kepada mereka bahawa isu Lynas itu bukan "isu Pulau Pinang" dengan melaungkan slogan "Hidup Umno", "Kami mahukan kebebasan" dan "Balik Kuantan (Kembali ke Kuantan)".

Kira-kira 500 penyokong Himpunan Hijau kemudian membalas dengan laungan "Hidup Rakyat”. Menurut orang saksi, seorang wartawan dan seorang jurugambar sebuah akhbar berbahasa Cina cedera didakwa dipukul dengan topi keledar. Mereka dikenal-pasti sebagai wartawan dan jurugambar akhbar Kwong Wah Jit Poh iaitu Andrew Chew, 29, dan Lee Hong Chun, 25, masing-masing cedera di bahagian badan dan kepala.
Mereka kini dirawat di Hospital Pulau Pinang (HPP).

Ulasan

 1. Hangpa tak bagi kaum cina memaki hangpa biar aku
  yang berbangsa MELAYU ini memaki hangpa UMNOYAHUDI
  HARAMJADAH!!!
  UMNOYAHUDI HARAMJADAH!!!
  UMNOYAHUDI HARAMJADAH!!!
  Hangpa nak buat apa dengan aku????

  BalasPadam
 2. Bodoh punyer UMNO...tak sedar2 lagi ker yang bapak2 Umno tengah dok jual satu malaysia hah? otak tarok mana? Lutut ka?

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan Popular