SUNGGUH JAHIL 1ST LADY NIE RUPENYE

(1st Lady yang kelihatan jahil ketika ditanya oleh wartawan selepas melancarkan Walk For Children 1 Malaysia kat Dataran semalam)

Isteri Perdana Menteri Rosmah Mansor hari ini membuat kejutan apabila membayangkan tragedi tsunami dan gempa bumi di Jepun adalah akibat kelalaian negara itu melaksanakan pembangunan mesra alam.

Ketika pemimpin kerajaan lain termasuk suaminya menyampaikan takziah kepada Tokyo, stesen televisyen AWANI memetik Rosmah sebagai berkata malapetaka itu memberi pengajaran penting kepada Jepun dan negara-negara lain.

Beliau mengaitkan gempa bumi dan tsunami yang melanda timur laut Jepun kepada pembangunan pesat dan perubahan iklim dunia.

"Ini pada diri saya adalah satu pengajaran kepada negara-negara lain untuk apa-apa pun mereka buat atau sebarang pembangunan yang mereka nak lakukan seharusnya berkait dengan perubahan iklim dan teknologi hijau, " kata Rosmah.

"Ini termasuk juga negara kita,'' tambah beliau.

.Rosmah menyampaikan rasa simpati kepada kerajaan dan rakyat Jepun terhadap bencana berkenaan.

kurang mendapat sambutan program Walk For Children 1 Malaysia kat Dataran semalam

Ulasan

  1. dah la muka x berahi lnsung..patutpun najib cari lain kat belakang kau.kau bukn ada kredebility utk brcakap hal ehwal ng luar..kalau brcakp cm tu la jdnya..mcm x ada agama dan jahil

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan Popular