Babak Sandiwara Hindraf Arahan Proksi Abdullah?

Oleh Ruhanie Ahmad - Blog Kuda Kepang- Laman M@RHAEN

Di bawah ini saya siarkan komen daripada Politica mengenai Hindraf. Komen ini juga sukar untuk diterima penghujahannya. Tetapi, bacalah dengan dada terbuka dan minda out-of-the-box untuk memahami maksudnya yang tersirat. – Ruhanie Ahmad


--------------------------------------------------------------------------------

Hanya orang bengap tak tau nak baca the power game behind Hindraf demonstration tempoh hari. Cuba ingat baik-baik. Demo Hindraf dibuat dua minggu selepas gelombang kuning. Adakah ini susulan demo gelombang kuning? Kerana ada juga manusia yang sama-sama dalam gelombang kuning pun ikut sama dalam demo Hindraf, tentu ada pihak akan percaya demo Hindraf tu memang follow-up kepada gelombang kuning. Tak gitu?

Kalau gitu, kenapa gelombang kuning aman damai, tapi demo Hindraf yang kononnya susulan gelombang kuning, kecoh dan ganas?

Di sinilah plot kisah kayu tiga bermula. Ganas kerana ada “teroris upahan” proksi Dolah dalam tu. Ganas pasal ada “teroris upahan” proksi Sami Velu dalam tu. Nampak tak permainan ni sekarang?

Dia orang buat gitu pasal nak buktikan propaganda Zam Maidin tu betul. Kan dia dah hebah tak putus-putus gambar demo ganas yang dia cedok dari luar negara. Pasal gelombang kuning tak ganas, Zam pun jadi bengap. Kerajaan Dolah pun kena hentam satu dunia sebab polis attack peserta yang tak mengganas dalam gelombang kuning.

Hindraf jadi ganas bukan atas pilihan keturunan India dan penganut Hindu Malaysia. Tapi, demo Hindraf jadi ganas kerana mungkin ada gembala yang arah proksi Dolah dan proksi Sami Velu untuk bayar “pengganas upahan” supaya ganaskan demo Hindraf. Ini semua berlaku kerana sigembala kepada proksi Dolah yang lemah tu, mahukan Dolah terus jadi boneka dia orang untuk perintah Malaysia. Dah fahamkan mainan ni sekarang? (TunPadukaTuan: Benarkah Samy Vellu juga terlibat dengan Hindraf?)

Ala. Ini semua taktik black operation atau false-flag operation ala-mossad dan ejen Singapore. Sapa yang tak tau game puak-puak ni. Bom di Bali pun dia orang punya kerja jugak. Yang kena tuduh JI. Bom depan Kedutaan Australia di Jakarta pun kerja dia orang jugak. Bom tu pun kita tau datang dari mana.

Ini semua game CIA, MI6, ejen Australia, ejen Singapore dan Mossad. Dia orang ni tunggang je gelombang Hindraf untuk mansuhkan gelombang kuning, untuk kukuhkan Dolah yang ombang-ambing. Faham?

Betul macam Lamandau komen kat blog ni. Tergamak betul si proksi Dolah dan gembalanya ni. Pasal nak pulihkan imej Dolah yang goyang sebab kena langgar gelombang kuning, tergamak dia orang gunakan “pengganas upahan” cemarkan demo Hindraf. Lepas tu, dia orang manipulate pulak memo Hindraf. Dia orang masukkan yang bukan-bukan untuk provokasi orang Melayu dan Islam, biar marah dan terus pertahankan Dolah kononnya atas nama Melayu dan Islam.

Ini yang banyak orang Melayu-Islam atau keturunan India yang agama Hindu tak tau. Tapi, dalam tak tau, lepas tu tak mau ambik tau. Dalam tak mau ambik tau, nak ganyang sana dan ganyang sini pulak. Haru betul jadinya.

Inilah niat orang yang rancang false flag operation ni. Kerana nak kekalkan kuasa, dia orang sanggup laga-lagakan orang Melayu dengan keturunan India. Dia orang tergamak laga-lagakan pengikut Islam dan penganut Hindu. Inilah kerja terkutuk orang gila kuasa dan tamak kuasa!

Sabarlah brother. Baik Islam, baik Hindu, sabar. Baik Melayu, baik keturunan India, semua kena sabar. You all kena kuda dek gembala kepada proksi Dolah. Jadi, kalau hari ni ada Melayu nak marah, marahlah kat proksi Dolah dan gembalanya. Tak guna marah Dolah. Dia tu memang tak tau memanjang. Yang mati-mati nak Dolah berkuasa, adalah proksi dia. Yang siproksi pulak ada gembala. Maklumlah proksi ni lembu dah kena cocok hidung. Itulah sebabnya by hook or by crook, proksi Dolah dan gembalanya sanggup sampai nak perjudikan perpaduan kaum dan keharmonian agama di negara kita ni.

Saya mintak sapa baca komen ni bagitau kat proksi Dolah tu. Tanya dia, betul tak gembala dia dah hijacked demo Hindraf baru-baru ni? Ala. Kita pun banyak mata dan telinga. Macam saya kata tadi, hanya sibengap je tak tau nak baca game di sebalik Hindraf.

So, kita semua kena cool. Jangan kita semua masuk perangkap gembala kepada proksi Dolah. Kita cari jalan biar proksi Dolah dan gembalanya ni kita dedahkan permainan kotor mereka pasal nak kekalkan Dolah jadi PM.

The moral of the story here is: jangan sangka air tenang tak ada buaya. Jangan sangka proksi Dolah senyap sebab dia dah bengap. Jangan sekali-kali sangka begitu!!!!!! – Politica, Isnin, 3 Disember 2007, jam 1:13 pagi.


- Ruhanie Ahmad

Ulasan

Catatan Popular