4 Jan 2013

SAIFUDIN PUNCA BRAHIM DIABAI ORANG AWAM
abu nu'man4 Jan 2013 4 Komentar

Mahkamah Rayuan di sini hari ini mengembalikan saman fitnah RM2 juta Anggota Parlimen Pasir Mas yang menang atas tiket PAS Ibrahim Ali terhadap Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR) Saifuddin Nasution Ismail.

Tiga panel hakim sebulat suara membenarkan rayuan Ibrahim (gambar) dan mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membatalkan saman sivilnya.

Berikutan keputusan itu, kes itu akan diremitkan untuk perbicaraan di Mahkamah Tinggi.
Panel hakim juga memerintahkan Saifuddin membayar RM15,000 sebagai kos guaman kepada Ibrahim bagi prosiding di Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Tinggi.

Dalam samannya yang difailkan pada 2 Jun, 2010, Ibrahim mendakwa perkataan tersebut telah menyebabkan beliau dihina, disingkirkan dan diabaikan orang awam.

Selain ganti rugi am berjumlah RM2 juta, Ibrahim turut menuntut satu injunksi melarang Anggota Parlimen Machang itu atau ejen beliau daripada mengulangi perkataan yang sama terhadapnya.
Pada 7 Sept tahun lepas, Mahkamah Tinggi membenarkan permohonan Saifuddin untuk membatalkan saman itu.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

4 ulasan:

 1. dei macha ibrahim orang india dan china sudahbmasuk pas tapi you melayu tulen tidak tahu agama islam // tanya deepak dia jadi ulama umno sekarang rafizi suroh dia masuk islam supaya boleh kawin raja rupia umno hahahahahaha

  BalasPadam
 2. kesiannya ibrahim ali.... orang ramai dah abaikan dia rupanya.

  BalasPadam
 3. Nasib dia tak saman org ramai

  BalasPadam
 4. adu lepaih ni nak lompat mana plak pun taktau lagi ni pak jib pun oper

  BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.