12 Nov 2012

POLIS KITA CABUL WARGA INDONESIA???
abu nu'man12 Nov 2012 0 Komentar


Seorang wanita warga Indonesia, Siti Maemanah Kasman, 25,yang bekerja di sebuah kedai makan di sini mendakwa terpaksa melayan nafsu tiga anggota polis yang menahannya di kawasan flat di Perai, dekat sini sebelum dibawa ke sebuah balai polis berhampiran awal pagi Khamis.

Ketiga-tiga  anggota polis yang berusia 20 hingga 30 tahun itu ditahan pada pukul 7 petang iaitu selepas empat jam wanita warga Indonesia berkenaan membuat laporan polis pada Jumaat lepas.

Justeru, Polis Pulau Pinang memberi jaminan siasatan berhubung kes seorang wanita warga Indonesia yang mendakwa dipaksa melayan nafsu tiga anggota polis di sebuah balai dalam satu kejadian di Perai, dekat sini awal pagi kelmarin, disiasat secara terperinci.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang SAC Mazlan Kesah berkata kerajaan Indonesia tidak perlu bimbang kerana pihaknya akan menyiasat secara adil tanpa melindungi mana-mana pihak.

“Satu pasukan khas telah ditubuhkan untuk menyiasat kes itu dan siasatan dijalankan secara terperinci termasuk dalam semua aspek. “Jadi mereka (Indonesia) tidak perlu bimbang kerana siasatan dijalankan tanpa melindungi sesiapa walaupun yang ditahan itu anggota polis,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata tiga anggota polis dari Balai Perai itu kini direman sehingga 16 Nov ini bagi membantu siasatan menurut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

“Selepas selesai soal siasat berhubung kes berkenaan kita akan menghantar laporan itu kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya untuk tindakan seterusnya,” katanya.

*gambar hiasanIn Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.