5 Jul 2012

RON 97 TURUN... MANA RON 95?... HARAM CENDOL PUNYA NAJIB
abu nu'man5 Jul 2012 0 Komentar

Kerajaan 1Malaysia UBN terus membuat kerja hipokrit dan auta apabila menurunkan hanya harga minyak Ron97! 

Semenjak Ron97 dinaikkan melambung-lambung dulu, mana ada rakyat marhaen yang menggunakan minyak itu? Baik di kota, bandar mahu pun desa dan peneroka, rakyat marhaen keseluruhannya bagaikan dipaksa dan terpaksa menggunakan Ron95. Oleh itu apa kesannya kepada rakyat marhaen apabila diturunkan harga minyak Ron97? 

Yang hanya mampu menikmati penurunan harga Ron97 esok hanya golongan kaya raya dan puak-puak kroni Rosmah Najib dan UBN! Buat rakyat marhaen harga RM2.60 sen tetap mahal dan terus memaksa mereka melihat terkebil-kebil biji mata akan penurunan Ron97. Mereka tidak dapat menikmati apa-apapun dan terus terpaksa menggunakan Ron95 yang dipaksa ke atas mereka !

Puak-puak yang kaya raya terus dijaga, rakyat yang papa kedana terus dipersetankan! Kalau benar-benar kerajaan yang berPMkan Rosmah Mansur dan berkhadam Najib itu ikhlas terhadap rakyat jelata turunkan juga harga Ron95, jika tidak, tindakan menurunkan harga Ron97 tanpa turut menurunkan harga Ron95 hanya kepala taik belaka!

Memang para pemimpin UBN kepala taik kerana membuat rakyat marhaen terus mengharap tanpa mendapat! Cheh!
sumber : garamlada
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.