17 Jul 2012

BNM JUAL DUIT BARU DENGAN RIBA'.. MANA SAC?
abu nu'man17 Jul 2012 0 KomentarDalam sedar atau tidak... BNM telah mengaplikasikan pengamalan sistem riba bagi keluaran wang kertas siri keempat ini yang mula dilancarkan semalam dan mula diedarkan kepada seluruh bank-bank diMalaysia...

Bagi mereka yang hendak mendapatkan koleksi baru wang kertas ini (1 set) dengan harga RM300 sedangkan nilai wang yang diberikan adalah sebanyak RM186 (RM1-RM100)... dan disini telah wujud unsur riba fadhl sebanyak RM114... begitu juga dengan set RM20 dan set RM 1 & RM5 dengan harga RM30 dan RM15, setiap satu.

Jadi dimane SAC (Shariah Advisory Council) BNM yang memantau setiap transaksi yang dilakukan oleh BNM sendiri samaada menepati kehendak syariah atau sebaliknya...


In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.