8 Jul 2012

34 KOTA DUNIA SERTAI ANTI-LYNAS 14 JULAI INI
abu nu'man8 Jul 2012 0 Komentar
 
Satu lagi pusingan perhimpunan anti-Lynas akan berlangsung serentak di 34 kota di Malaysia dan Australia pada 14 Julai akan datang susulan seruan kumpulan antiprojek nadir bumi itu Save Malaysia Stop Lynas (SMSL) untuk "bertindak".

Bertemakan "kami akan undi untuk masa depan yang bersih dan selamat", perhimpunan itu akan bermula pada jam 5 petang di sembilan negara di Malaysia dan beberapa kota di Australia termasuk Sydney, Perth dan Melbourne.

NONE"Perhimpunan peringkat kebangsaan dianjurkan oleh SMSL. Kami menjangkakan antara 15,000 hingga 20,000 orang akan mengambil bahagian.

"Ini hanya perhimpunan, bukan protes," kata Pengerusi SMSL Tan Bun Teet dalam sidang media di Kuala Lumpur semalam.

Tan berkata, oleh kerana rakyat menuntut "persekitaran bersih dan selamat", perhimpunan akan memasukkan juga acara pilihan raya olok-olok, yang mana setiap peserta akan diberi kertas undi bagi mengundi menerima atau menolak Lynas.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.