19 Jun 2012

Akhirnya Injunksi Lynas didengar 19 Julai
abu nu'man19 Jun 2012 0 Komentar


Penunjuk perasaan anti-Lynas di luar mahkamah di Jalan Duta, Kuala Lumpur, pada 19 Jun, 2012.KUALA LUMPUR 19 Jun - Mahkamah Tinggi menangguhkan ke 19 Julai bagi pendengaran permohonan injunksi inter-parte (antara pihak) oleh Lynas Corporation Limited dan Lynas Malaysia Sdn Bhd untuk menghalang “Save Malaysia, Stop Lynas" (SMSL), sebuah kumpulan anti-Lynas dan dua pengarahnya daripada terus menerbitkan artikel memfitnah mengenai Lynas.

Peguam yang mewakili SMSL, Datuk Bastian Pius Vendargon memberitahu pemberita, Lynas telah menyerahkan afidavitnya berkaitan dengan pendengaran injunksi itu kepada semua defendan semalam.
Beliau berkata defendan memerlukan masa untuk memfailkan afidavit balasan dan mahkamah menetapkan 19 Julai untuk mendengar injunksi inter-parte itu.

Katanya kedua-dua pihak telah menyerahkan hujahan bertulis berhubung injunksi itu kepada mahkamah.
Pada 19 April, Lynas Corporation of Sydney, Australia, dan Lynas Malaysia memfailkan saman terhadap SMSL Sdn Bhd dan dua pengarahnya Tan Bun Teet dan Lim Sow Teow, berhubung artikel memfitnah yang diterbitkan dalam laman blognya pada 22 Mac.

Dalam saman itu, Lynas juga memohon defendan mengeluarkan artikel itu daripada laman blognya sehingga kes saman itu selesai. - BERNAMA
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.