16 Jun 2011

PATUT LA HACKERS NIE MARAH SGT KAT BN...
abu nu'man16 Jun 2011 0 Komentar

Hari ini kelam-kabut dibuatnya akibat daripada ancaman oleh kumpulan penggodam antarabangsa yang menggelar diri mereka “Anonymous”, 51 laman web agensi kerajaan menjadi sasaran.

Serangan itu bermula lewat malam kelmarin susulan amaran kumpulan penggodam antarabangsa itu yang mendakwa kerajaan Malaysia mengenakan tapisan internet dan menyekat 10 laman perkongsian fail. (senarai di bawah)

10 halaman yang terlibat adalah Warez-BB.org, ThePirateBay, Movie2k, MegaVideo, PutLocker, DepositFiles, DuckLoad, FileServe, FilesTube dan MegaUpload.


“Tindakan menyekat laman web seperti The Pirate Bay dan WikiLeaks tidak boleh dimaafkan…ia sama seperti menafikan hak asasi manusia,” dakwa rakaman suara yang tersebar di laman Youtube sejak beberapa hari lalu.

Sehingga kini, antara laman web yang telah digodam, termasuklah halaman web CIDB.gov.my, JBiotech.gov.my, UiTM Penang, TourMalaysia.com.my, KRU Studios, Parlimen.gov.my dan beberapa laman lagi. Laman Malaysia.gov.my juga kelihatan seperti tidak boleh diakses, dan seperti dibawa ke halaman Staging.Malaysia.gov.my. Buat masa ini, ianya kelihatan yang mana beberapa laman web telah digantikan halamannya, serta beberapa yang lain digodam menggunakan DDOS.

(klik untuk lebih jelas)
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.