6 Sep 2010

LAIN KALI PAKAI TUDUNG CAM BINI AKU :PM
abu nu'man6 Sep 2010 2 Komentar

“Garis panduan ini mesti kita patuhi sebelum memasuki masjid,” kata Perdana Menteri ketika berucap pada majlis berbuka puasa di sini.Najib menegaskan, Ahli Parlimen DAP Serdang Teo Nie Ching telah melanggar keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan apabila beliau memasuki ruang solat Surau Al-Huda, Kajang bulan lalu.

Najib berkata, fatwa yang dikeluarkan Mac lalu adalah jelas bahawa bukan Islam mesti memperoleh kebenaran daripada masjid dan mengenakan pakaian sopan ketika memasuki kawasan masjid dan surau.
Dengan merujuk kepada fatwa, Najib berkata pelancong bukan Islam boleh memasuki masjid dan ruang solat dengan syarat mereka memperoleh kebenaran daripada pengurusan selain memastikan tindakan mereka tidak bertentangan dengan kesucian masjid.

Teo memasuki ruang solat surau itu pada 22 Ogos lalu tanpa mengenakan tudung tetapi menegaskan beliau berbuat demikian dengan kebenaran pengurusan surau.


In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

2 ulasan:

  1. N.AJIS TAKUT PEREMPUAN? MEMANG PUN RAJA PEREMPUAN KELATAN PUN SAMA PAKAI TUDUNG JAMBUL N.AJIS TAKBERANI TEGUR DAH 20 TAHUN JAJH KELANTAN TAKUT TITLE DATUK KELATAN KENA TARIK BETUL TAK?

    BalasPadam
  2. JANGAN LUPA TIRU MACAM RAJA PEREMPUAN KELANTAN N.AJIS DAH 20 TAHUN AJAR BAGINDA CARA PAKAI TUDUNG SEBAB TU KAK ROS KITA IKUT????BETUL TAK? TAK BETUL? ABIS CAM MANA NANTI TITLE YB.DATOK N.AJIS KENA TARIK KANG?SAPA NAK JAWAB?

    BalasPadam

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.