22 Jul 2010

APA LA NAK JADI DENGAN GURU KITA SEKARANG?
abu nu'man22 Jul 2010 0 Komentar

Seorang pelajar perempuan mendakwa dicabul gurunya dalam sebuah bilik di sebuah sekolah rendah di Guar Sanji semalam menyebabkan beliau kini trauma untuk ke sekolah.


Pelajar darjah satu itu berkata kejadian berlaku kira-kira pukul 10.15 pagi semalam apabila guru lelaki berusia kira-kira 50 tahun itu memanggilnya memasuki bengkel kemahiran hidup sekolah itu dan mencium pipi kirinya.

Pelajar berusia tujuh tahun itu yang ditemui di rumahnya berkata, guru itu melakukan perbuatan itu di sebalik pintu bengkel berkenaan dan mengarahkannya supaya tidak memberitahu perkara itu kepada orang lain.
... gambo hiasan... xde kaitan pun...

Bagaimanapun pelajar itu yang takut dengan kejadian itu memaklumkan kepada bapanya yang kemudiannya membuat laporan polis di Balai Polis Arau malam tadi sebelum pelajar itu dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah untuk pemeriksaan.

Katanya sebelum kejadian itu, guru berkenaan telah mengarahkan seorang pelajar lelaki memanggilnya untuk bertemu guru itu dan semasa di bilik berkenaan, hanya guru itu berada di dalamnya.

Pelajar itu kini trauma untuk ke sekolah dan mahu bapanya menukarkannya ke sekolah yang lain.

Bapa pelajar itu berkata, beliau terpaksa berfikir panjang sebelum membuat laporan polis.

Ini kerana guru itu amat dikenalinya malah pernah menjadi gurunya semasa menuntut di Sekolah Menengah Syed Ahmad, Tambun Tulang kira-kira 25 tahun lalu, katanya.

Bapa pelajar itu yang berusia 41 tahun, berkata laporan itu dibuat kerana bimbang kejadian lebih buruk menimpa anaknya.

Ketua Polis Daerah Kangar Supritendan Abdul Rahman Mohd Noordin mengesahkan menerima laporan dan kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan.
In Category :
DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN WANGSA MAJU Blog Rasmi DPPWM Facebook dan Twitter

0 Komentar

Catat Ulasan

................................................................................................

SEBARANG INFAQ / DERMA BOLEH DISALURKAN KEPADA

AKAUN DEWAN PEMUDA PAS
KAWASAN WANGSA MAJU
No. Account : 564557122098
Bank : Maybank
Branch : Wangsa Maju

................................................................................................

Disclaimer

Disclaimer/ Penafian

The views expressed in the posts and comments of this blog do not necessarily reflect the Dewan Pemuda PAS Kaw. Wangsa Maju (DPPWM). They should be understood as the personal opinions of the author or commenter. Your words are your own, so be nice and helpful if you can.

Tulisan dan komen daripada pembaca terhadap artikel di atas adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili pendirian dppwm.blogspot.com. DPPWM tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan dan komen berkenaan.